02/01/2015

Sex and The City: The impact


Πιστεύω πως όλοι όσοι διαβάζετε αυτό το ποστ γνωρίζετε το Sex and the City. Τόσο τη σειρά όσο και τις ταινίες. Επίσης, πιστεύω πως οι περισσότεροι τα έχετε παρακολουθήσει. Όχι μόνο γιατί ήταν μία χαλαρή, κεφάτη και σούπερ δημοφιλής σειρά (ίσως η πιο δημοφιλής όλων των εποχών), αλλά και γιατί από ένα σημείο και μετά (κυρίως στους τελευταίους κύκλους) άρχισε να προβάλλει και σταδιακά να ταυτίζεται με τη μόδα και τους σχεδιαστές. Οι δε ενδυματολογικές επιλογές της, ελληνικής καταγωγής, Patricia Field για τις ηρωίδες της σειράς αποτελούν ακόμη και σήμερα αστείρευτη πηγή στιλιστικής έμπνευσης. Η Field κατάφερε μέσα από τις επιλογές της να δημιουργήσει τέσσερις εντελώς διαφορετικούς από στιλιστικής άποψης τύπους γυναικών, οι οποίες, όμως, είχαν ένα κοινό σημείο αναφοράς: την αγάπη για τη μόδα και την καλαισθησία. Κάθε outfit, ακόμη και το nightwear (κοινώς πιτζάμες), των κοριτσιών ήταν καλά σχεδιασμένο, όπως αποκαλύπτεται στο βιβλίο Sex and the city 2: The stories. The Fashion. The Adventure.

Την στιλιστικά -και όχι μόνο- επιτυχημένη σειρά, η οποία ολοκληρώθηκε το 2004, διαδέχτηκαν δύο, κατά γενική ομολογία, όχι και τόσο ενδιαφέρουσες ταινίες. Το Sex and the city: The movie, το οποίο προβλήθηκε το 2008, μου άφησε μία αίσθηση μετριότητας, ενώ το Sex and the City 2, το οποίο προβλήθηκε δύο χρόνια αργότερα, μου φάνηκε πως είχε άκρως προωθητικό/διαφημιστικό χαρακτήρα. Παρά το μέτριο/σχεδόν ανύπαρκτο στόρυ, βέβαια, πιάνω τον εαυτό μου να βλέπει τις ταινίες αυτές ξανά και ξανά. Κι αυτό γιατί, κατά τη γνώμη μου, αποτελούν καλύτερο υλικό κι από εβδομάδα μόδας. Κάθε φορά που βλέπω τις ταινίες, πιάνω τον εαυτό μου να εκπλήσσεται από την επιρροή που άσκησαν, και ασκούν ακόμη, στον κόσμο της μόδας. Οι ταινίες αυτές δεν προέβαλαν απλώς trends, τα επηρέασαν σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να ειπωθεί ότι τα διαμόρφωσαν. 

Δείτε τα παρακάτω παραδείγματα και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ.

Outfit #1
Μπολερό και φούστα Zac Posen, t-shirt Christian Dior

 Trend 1: Τα μπλουζάκια με logo, τα οποία απογειώθηκαν από τους περισσότερους σχεδιαστές στις συλλογές για SS 2014.
Trend 2: Οι full skirts, μετά το Sex and the City, χάνουν τον 'βραδινό' τους χαρακτήρα και φοριούνται όλες τις ώρες.
Trend 3: Ο συνδυασμός casual t-shirt  με εντυπωσιακά φορέματα ή φούστες.

 Outfit #2
Πουκάμισο vintage, jeans Closed, παπούτσια Brian Atwood
 Trend 4: Ποιος φανταζόταν εν έτει 2010 ότι τα κοντά μπλουζάκια-πουκάμισα και τα ψηλόμεσα τζιν που στιγμάτισαν τα εφηβικά μας χρόνια θα επανέρχονταν στη μόδα; Μάλλον κανένας.
Trend 5: Τα παπούτσια με διαφάνειες, που από την περυσινή σεζόν έχουν κάνει δυναμικό come back.

Outfit #3
 Trend 6: Τα oversized κασκόλ με χοντρή πλέξη φορεμένα πάνω από δερμάτινο jacket.

Outfit #4
Τουρμπάνι Carrie vintage

Outfit #5
Turban Philip Treacy

Trend 7: Τουρμπάνι. Αν και φορεμένο σε concept Ανατολής, το trend 'τουρμπάνι' (είτε ολόκληρο είτε σε εκδοχή head band) διαδόθηκε για τα καλά. Απίστευτο!

Outfit #6
Statement necklace Rodrigo Otazu
 Trend 8: Τα statement κολιέ με έθνικ χαρακτήρα έκτοτε αναβαθμίζουν κάθε μας σύνολο.

Outfit #7
Headband από ύφασμα ταφτά δεμένο στο χέρι

Trend 9: Η κορδέλα που δένει με μεγάλο φιόγκο

Outfit #8
Blazer Maison Martin Margiela
Trend 10: Το oversized boxy blazer σε γήινους -και μη- τόνους, το οποίο φορέθηκε σε πάνω από μία σκηνές της ταινίας, έχει πλέον γίνει ένα must have κομμάτι για κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα.

Outfit #9
Μπλούζα και skort Alexander Wang, γόβες Brian Atwood



Trend 11: Οι skater φούστες και τα skorts άρχισαν να πρωταγωνιστούν τις αμέσως επόμενες σεζόν, φορεμένες με μακριές μπλούζες που αφήνουν να αποκαλυφθεί μόνο η άκρη τους.
Trend 12: Λευκές γόβες: Καμία μας πριν από το 2010 δεν είχε φανταστεί ότι θα τις φορούσαμε σε μη γαμήλιες περιστάσεις.
Outfit #10
Γόβες Manolo Blahnik




Trend 13: Οι μπλε Manolo Blahnik Hangisi ή αλλιώς το απόλυτο γαμήλιο παπούτσι. Αλήθεια, λίγα χρόνια πριν φανταζόσαστε ότι το something blue σας θα ήταν ένα ζευγάρι παπούτσια; Μάλλον όχι. Να σημειωθεί ότι η τιμή του μοντέλου αυτού σήμερα είναι σχεδόν διπλάσια από αυτήν που αναφέρεται στην ταινία!

Ένα έχω να πω. Περιμένω με ανυπομονησία το Sex and the City 3 για να αρχίσω να φτιάχνω την γκαρνταρόμπα των 30s μου.








1 comment:

  1. Την αγαπώ!!!!!
    Και ειδικά με εκείνη τη λιλά full skirt στη πρώτη φωτογραφία...!!!

    ReplyDelete

Your thoughts