19/02/2015

Survival Guide: Ways To Fight Cold in Style



Αμάν πια αυτός ο καιρός. Αμάν, αμάν και ξανά αμάν. Έχω ετοιμάσει τόσα ανοιξιάτικα θέματα, αλλά ο χιονιάς δεν με αφήνει να τα ανεβάσω. Γιατί το τελευταίο που ενδιαφέρει κάποιον στους μείον τρεις βαθμούς Κελσίου είναι να ενημερώνεται για τα trends της επόμενης σεζόν. Κι ας βαρέθηκε τον χειμώνα. Κι ας ονειρεύεται καλοκαιρινές διακοπές και ανάλαφρα -αλλά στιλάτα- outfits.  

Ως εκ τούτου, στο σημερινό ποστ θα ασχοληθούμε με το χειμώνα. Με τη βαρυχειμωνιά για την ακρίβεια. Θα σας παρουσιάσω μερικούς στιλάτους τρόπους για να καταπολεμήσετε το πολικό ψύχος. Κάποιοι από αυτούς είναι γνωστοί τοις πάσι (βέβαια, η σωστή παραλλαγή τους μετατρέπει σε απίστευτα εντυπωσιακούς), ενώ κάποιοι είναι περισσότερο πρωτότυποι. Πάμε να δούμε.

1. Το Blanket Scarf

Το κασκόλ-κουβέρτα, αγγλιστί blanket scarf, είναι η απόλυτα επίκαιρη επιλογή, μιας και αποτέλεσε τη νούμερο ένα τάση για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2014-2015. Το σημείο το οποίο το διακρίνει από τα κλασικά κασκόλ είναι ότι μπορεί να φορεθεί και ως κάπα, πάνω από το πανωφόρι (over coat), προσφέροντας έξτρα ζεστασιά. Είδαμε πολύ εντυπωσιακές παραλλαγές στις πασαρέλες των διάσημων οίκων, με αυτή του οίκου Burberry (την οποία, παρεμπιπτόντως, έλιωσε η Olivia Palermo) να κλέβει την παράσταση. Το καλό είναι πως στην αγορά κυκλοφορούν πολύ ενδιαφέρουσες και οικονομικές παραλλαγές. Δείτε μία εδώ.

2. Το φουσκωτό μπουφάν

Επανειλημμένως έχουμε πει πως ο θεός της μόδας άρχισε επιτέλους να μας αγαπάει (βλ. τα sneakers που φοριούνται σε κάθε περίσταση, τις Ugg μπότες κλπ). Ένας ακόμη λόγος που επιβεβαιώνει αυτή μου την πεποίθηση είναι τα φουσκωτά μπουφάν (ναι, αυτά που στιγμάτισαν τα εφηβικά χρόνια όσων γεννηθήκαμε τη δεκαετία του 1980, άντε και του 1990), τα οποία έχουν κάνει δυναμικό comeback. Είναι ιδιαίτερα ζεστά, ειδικά αν είναι πουπουλένια, και με τον κατάλληλο συνδυασμό (π.χ. cropped top, skinny τζιν και ένα ζευγάρι κομψές μπαλαρίνες ή pointy γόβες) μπορούν να δημιουργήσουν ένα σούπερ θηλυκό αποτέλεσμα.

3. Παλτό στο παλτό
Οι σύγχρονες τάσεις θέλουν το περιβόητο layering να επεκτείνεται ακόμη και στα πανωφόρια. Έτσι, στις πολύ κρύες μέρες (ή και νύχτες), μην διστάσετε να φορέσετε περισσότερα από ένα πανωφόρια. Θα σας κρατήσουν ζεστές, ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ευφάνταστο χρωματικό αποτέλεσμα. Αν το colour block δεν σας εκφράζει, μπορείτε να δώσετε μία ενδιαφέρουσα νότα στο μονόχρωμο ντύσιμό σας παίζοντας με τις υφές. Για παράδειγμα, φορέστε μία κάπα πάνω από ένα δερμάτινο τζάκετ ή μία μάλλινη ζακέτα μέσα από μία καμπαρντίνα. Το αποτέλεσμα θα σας γοητεύσει. Προσοχή: Η συγκεκριμένη τάση ενδείκνυται για κοπέλες με λεπτή σιλουέτα, μιας και οι στρώσεις από πανωφόρια δίνουν όγκο και άρα κινδυνεύετε να μοιάσετε με τον RoboCop.  

4. Το μάλλινο παντελόνι

Ακόμα μία τάση που ενδείκνυται για λεπτές σιλουέτες είναι αυτή που θέλει δύο μάλλινα items, συγκεκριμένα top και παντελόνι, φορεμένα μαζί. Αν επιλέξετε items σε ίδια απόχρωση, δώστε έμφαση στα αξεσουάρ για να φωτίσετε το outfit σας. Επίσης, καλό θα ήταν να το συνδυάσετε  με ψηλοτάκουνα παπούτσια, μιας και το μάλλινο παντελόνι δεν κολακεύει καθόλου. Μα καθόλου. 

5. Αυτάκια (ή όπως αλλιώς λέγονται)

Τα αυτάκια θα προλάβουν την ωτίτιδα. Αυτό είναι ένα πρακτικός λόγος για να τα συμπεριλάβετε στο ντύσιμό σας. Ένας στιλιστικός λόγος είναι να τα συνδυάσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσετε ένα παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα. Τέλος, μιας και είναι μικρά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε μία τολμηρή τάση. Π.χ. δοκιμάστε πορτοκαλί αυτάκια με μωβ πανωφόρι: το colour block αποτέλεσμα είναι λιγότερο τολμηρό από ό,τι αν συνδυάζατε το μωβ παλτό με πορτοκαλί παντελόνι.  

6. Εντυπωσιακά γάντια

Τα γάντια ανέκαθεν ήταν μία γυναικεία επιλογή που αναβάθμιζε το στιλ. Ειδικά σε παλαιότερες εποχές που ταυτίζονταν με την αριστοκρατία, μπορούσαν μονομιάς να δώσουν class σε μία ουδέτερη εμφάνιση. Στη σημερινή εποχή έχουν κυκλοφορήσει τόσα διαφορετικά είδη γαντιών, τα περισσότερα από τα οποία μόνο class δεν δίνουν, που μάλλον η στιλιστική τους λειτουργικότητα έχει μείνει πίσω. Παρόλ' αυτά, όπως μας δείχνει η Chiara Ferragni, ακόμη και σήμερα, τα κατάλληλα γάντια μπορούν να τραβήξουν όλα τα βλέμματα στα χέρια σας. Κερδίζετε έξτρα πόντους (1. για ζεστασιά και 2. για στιλ) αν τολμήσετε να συνδυάσετε τα γούνινα γάντια σας με γούνινο (faux, κατά προτίμηση) πανωφόρι. Αλήθεια, θα το τολμούσατε;

7. Apres ski μπότες

Είναι η εξίσου στιλάτη αλλά λιγότερο φορεμένη εναλλακτική των Ugg, τις οποίες πλέον δικαιούστε να φορέσετε και εκτός της πίστας κάποιου χιονοδρομικού κέντρου. Είναι τέλειες γιατί αφενός θα κρατήσουν ζεστά τα πόδια σας, αφετέρου μπορείτε να τις συνδυάσετε τόσο με girly φορεματάκια όσο και με skinny παντελόνια. Bonus: θα κάνουν τα πόδια σας να δείχνουν ακόμη πιο λεπτά, αφού δημιουργούν αντίθεση μεταξύ των όγκων του ποδιού και του παπουτσιού.

8. Φόρεμα πάνω από παντελόνι

Εάν οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις ή η στιλιστική σας προσέγγιση επιτάσσουν να φορέσετε φόρεμα εν μέσω χειμώνα, μία ωραία ιδέα, για να μην ξεπαγιάσετε, είναι να το φορέσετε πάνω από ένα παντελόνι. Είτε κοστουμιού είτε κάποιο τζιν. Από τη μία, θα σας κρατήσει περισσότερο ζεστές από ό,τι ένα καλσόν ή κολάν. Από την άλλη, θα δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ειδικά αν επιλέξετε ένα φόρεμα με διαφάνειες ή αν φορέσετε μία εντυπωσιακή ζώνη στο πιο λεπτό σημείο της μέσης.

9. Ζιβάγκο μέσα από πουκάμισο

Το ζιβάγκο είναι μία από τις πιο in επιλογές για το φετινό χειμώνα. Σιγά το νέο! Το ζιβάγκο μέσα από μισάνοιχτο πουκάμισο, όμως, είναι Η ΕΙΔΗΣΗ και η απόλυτη στιλιστική μου εμμονή για τη φετινή σεζόν. Γιατί με κρατάει ζεστή, ενώ παράλληλα με αφήνει να παίξω με υφές, χρώματα, αντιφατικά στιλ και να δημιουργήσω ένα ολόδικό μου outfit. Πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός είναι το ζιβάγκο σε print μαρινιέρας ή φλούο χρώμα με στρατιωτικό πουκάμισο. Η φωτογραφία το επιβεβαιώνει πανηγυρικά.

10. Το μάξι παλτό

Το μάξι παλτό δεν αφήνει εκτεθειμένη στο κρύο ούτε σπιθαμή του σώματός σας. Παράλληλα, έχει έντονες militaire αναφορές (το οποίο είναι καλό, γιατί το στρατιωτικό στιλ δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα), δίνει ύψος (ειδικά αν συνδυαστεί με ψηλά παπούτσια) και δημιουργεί πολυτελές αποτέλεσμα (αρκεί το παλτό να είναι από luxurious υλικό, βλ. μαλλί, δέρμα).

Οι παραπάνω φωτογραφίες δεν ανήκουν σε εμένα ή στο blog και δεν χρησιμοποιούνται για εμπορικό σκοπό. Εάν έχετε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. * The images of this post do not belong to me or to the blog and are not used for commercial purposes. If you own copyright and would like recognition, please email me.

No comments:

Post a Comment

Your thoughts