09/03/2015

Personal Style Monday_16: The one about the military jacket

Οι φωτογραφίες του σημερινού ποστ θα μπορούσαν να κατέχουν επάξια μία θέση δίπλα σε αυτές του Γιώργου Νινιού, του Μάριου Αθανασίου και των  υπολοίπων πιλότων της πολεμικής αεροπορίας που πρωταγωνίστησαν στις 'Αέρινες Σιωπές' κάποια χρόνια πριν. Αλλά τι να κάνουμε που το militaire jacket είναι super τάση και συνδυάζεται άψογα με τα Rayban clubmasters;

Για την ακρίβεια, τα στρατιωτικά σακάκια πρωταγωνιστούν στη διεθνή μόδα εδώ και αρκετά χρόνια και άρα έχουν αποδείξει τη διαχρονικότητά τους. Επίσης, είναι ιδιαίτερα πρακτικά και η άνοιξη είναι η ιδανική περίοδος για να αποκτήσετε το δικό σας. Είναι μία επένδυση που δεν θα σας απογοητεύσει. Αφενός, η γραμμή τους παραπέμπει σε σακάκι. Έτσι, μπορούν να φορεθούν σε ένα σωρό διαφορετικές παραλλαγές: με το κλασικό τζιν σας για μία casual εμφάνισή σας, με ένα τζιν σορτσάκι (μπορείτε να δέσετε το jacket γύρω από τη μέση σας) για ένα rock αποτέλεσμα, ή ακόμη και με το coctail φόρεμα ή φούστα σας και μια θηλυκή ζώνη για να δείξετε στιλάτη και chic. Είναι, με λίγα λόγια, ό,τι πρέπει για urban ανοιξιάτικες εμφανίσεις. Από την άλλη μεριά, το ύφασμα από το οποίο τα στρατιωτικά σακάκια είναι -συνήθως- κατασκευασμένα είναι βαρύτερο από αυτό των συνηθισμένων σακακιών, και αυτό τα καθιστά ιδανικούς ανοιξιάτικους συντρόφους, μιας και θα σας προστατέψουν από το δροσερό ανοιξιάτικο αεράκι. Στην αγορά θα βρείτε διάφορες versions. Άλλες luxurious, άλλες οικονομικές κι άλλες luxurious και προσιτές μαζί. Για παράδειγμα, το σακάκι της φωτογράφησης (Primark) είναι ποιοτικά τέλειο και κόστισε μόλις 7 λίρες!  

Μην διστάσετε να κάνετε τρελούς και φαινομενικά αταίριαστους συνδυασμούς. Φορέστε statement κοσμήματα, ακόμη και layers από αυτά (π.χ. εγώ φόρεσα δύο statement κολιέ μαζί και ένα τεράστιο δαχτυλίδι σε χρυσή απόχρωση) για να δώσετε glamour και θηλυκότητα στο ντύσιμό σας. Επίσης, συνδυάστε δύο εντυπωσιακά trends, όπως το militaire με τη μαρινιέρα (η οποία για μένα είναι ο απόλυτος καμβάς, θα το διαπιστώσετε στα επόμενα posts) για να τραβήξετε όλα τα βλέμματα πάνω σας. Προσθέστε έξτρα τόνους θηλυκότητας με ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ και hairdo. Τέλος, μην ξεχάσετε να δώσετε 'χαλαρότητα' στο outfit σας με ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια, τα οποία θα προσγειώσουν ευχάριστα την εμφάνισή σας, μιας και η μίξη trends και εντυπωσιακών κομματιών μπορεί εύκολα να οδηγήσει στην υπερβολή (η οποία συνήθως είναι ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα). 









Photos by Eva Kar.

Militaire jacket Primark, μαρινιέρα Topshop, τζιν Joe's, κολιέ Primark και Zara
δαχτυλίδι Uterque vintage, παπούτσια Converse all star και γυαλιά Rayban. 

5 comments:

  1. super!! from head to toe!

    ReplyDelete
  2. Το jacket απίστευτο!!! <3 Μ' αρέσει πολύ αυτή η τάση φέτος!

    ReplyDelete
  3. πολύ ωραίο σύνολο Ράνια, εχω κι εγω δύο ξεχασμένα, καλά που το θύμησες να τα βρω! είσαι υπέροχη :*

    ReplyDelete
  4. Τελειοοο το jacket, υπεροχος συνδιασμος!!!

    ReplyDelete
  5. Θα είμαι ειλικρινής. Δεν τρελαίνομαι για σακάκια μιλιτέρ. Βέβαια εσένα σου πάει πολύ το όλο λουκ. Και τα κοσμήματα είναι τέλεια! Καλό ΣΚ!!!

    ReplyDelete

Your thoughts